In Tara Fagarasului , situata in centrul tarii, in Transilvania, pe teritoriul judetelor Brasov si Sibiu, intre Muntii Fagarasului si raul Olt, se ajunge foarte usor: nu trebuie decat sa urmezi drumul care pleaca de la Brasov la Sibiu (DN1) sau sa iei trenul pe aceeasi linie, care te lasa chiar in gara orasului Fagaras. Imediat ce ajungi, ai sa descoperi o localitate obisnuita de munte, cu aer fermecator si linistit, excelent pentru o escapada.

Istoria asezarii a inceput undeva prin secolul al XIII-lea, odata cu mentionarea pentru prima data intr-un document. Prin 1431 se vorbea pentru prima data de Fogros (vechiul nume al Fagarasului) ca si oras dezvoltat in centrul Cetatii Fagarasului, pe vremea aceea fiind doar o cetate de lemn construita de Laszlo Kan. Cetatea a fost reconstruita partial in 1539 – de catre Majlath Istvan. Abia in 1650 cetatea capata aer renascentist, iar in secolul XVIII este fortificata cu zidul de caramida construit in stil Vauban.

Orasul Fagaras a fost important de-a lungul istoriei: a fost resedinta Episcopiei greco-catolice pana in 1737 (dupa care Inocentiu Micu Klein a mutat Episcopia la Blaj), ulterior devenind un centru important pentru Depresiunea Fagarasului. Intreaga zona care cuprindea orasul si cetatea, in total 60 de sate si doua targuri, era una dintre cele mai frumoase din Transilvania.

 

ContactMesaje din zonă:

Procult Mărgineni prin proiectul său a adus un beneficiu major în dezvoltarea
și promovarea zonei noastre din punct de vedere turistic.
Casa Nică - Sebeș, Aurel Vieru

Proiectul Asociației Procult Mărgineni de promovare a zonei este util, a adus multiple beneficii zonei din punct de vedere turistic
cât și din punct de vedere social prin strângerea unor fonduri pentru bunăstarea locuitorilor.
Din punct de vedere turistic a fost organizat Festivalul Narciselor, în 2019, și a sasea ediție a Festivalului Păstrăvului Făgărășan,
participând un număr mare de turiști precum și locuitori ai Țării Făgărașului, acestea fiind adevarate succese.
De asemenea prin Asociatia Procult Mărgineni se organizează anual Sărbătoarea Fii Satului,
în cadrul căreia se desfășoară nenumărate activități colective și de promovare a tradițiilor zonei.
Turiștii sunt atrași de astfel de evenimente precum și locuitorii Țării Făgărașului.
Mult succes în activitățile care vor urma.
Borcoman Radu - Hotel Bulevard Făgăraș

Mulțumim Procult Mărgineni, pentrul ajutorul acordat în promovarea și dezvoltarea turismului în zona Șinca Veche.
Confort Moroșanu ȘincaFlag Counter