
In Tara Fagarasului , situata in centrul tarii, in Transilvania, pe teritoriul judetelor Brasov si Sibiu, intre Muntii Fagarasului si raul Olt, se ajunge foarte usor: nu trebuie decat sa urmezi drumul care pleaca de la Brasov la Sibiu (DN1) sau sa iei trenul pe aceeasi linie, care te lasa chiar in gara orasului Fagaras. Imediat ce ajungi, ai sa descoperi o localitate obisnuita de munte, cu aer fermecator si linistit, excelent pentru o escapada.
Istoria asezarii a inceput undeva prin secolul al XIII-lea, odata cu mentionarea pentru prima data intr-un document. Prin 1431 se vorbea pentru prima data de Fogros (vechiul nume al Fagarasului) ca si oras dezvoltat in centrul Cetatii Fagarasului, pe vremea aceea fiind doar o cetate de lemn construita de Laszlo Kan. Cetatea a fost reconstruita partial in 1539 – de catre Majlath Istvan. Abia in 1650 cetatea capata aer renascentist, iar in secolul XVIII este fortificata cu zidul de caramida construit in stil Vauban.
Orasul Fagaras a fost important de-a lungul istoriei: a fost resedinta Episcopiei greco-catolice pana in 1737 (dupa care Inocentiu Micu Klein a mutat Episcopia la Blaj), ulterior devenind un centru important pentru Depresiunea Fagarasului. Intreaga zona care cuprindea orasul si cetatea, in total 60 de sate si doua targuri, era una dintre cele mai frumoase din Transilvania.